Extension in Stilwell Road, Mt Albert, Auckland

 


Modern extension in Auckland




 

Stilwell Road, Mt Albert

Joseph and Vanessa Stradwick’s architecturally designed home has been featured in numerous architectural magazines both in NZ and overseas. When they needed to extend, they were confident that Bryce and his team had the skills to make a beautiful job of their Mt Albert property. Joseph and Vanessa wanted plenty of space for their teenaged children to have their friends around, while leaving them the luxury of their own quiet and organised space.

This 159 square metre, two level build was constructed with concrete formwork and flooring, with vertical cedar weatherboard detailing. The upper level has a master bedroom, walk-in-wardrobe and ensuite, while the lower level consists of a large kitchen with scullery, dining and lounge. The concrete floors are polished and the ceilings are naked Russian Birch nestled between the concrete ribs, with negative detailing. Large windows and sliding stackers, create maximum light and indoor/outdoor flow. The stairs were custom built in place, also from Russian Birch. The garage has a green roof and is situated beneath the stretch of lawn, allowing for more lawn and garden space as you look out from the living area.

Bryce project managed and coordinated the subtrades needed to complete this build. Attention to detail was critical, particularly with the negative detailing throughout the house and the high quality materials that were specified to complete this build. The gradient of the site created some challenges. For example, the concrete floor grinding equipment and the free-standing bath needed to be lifted into the house by a HIAB/Crane, with a 30m reach. Being solutions focussed is a requirement on many building sites and this one certainly gave us a few new situations to deal with.



Designed by Buzz Marketing!